Karte za domaće vezanje rukavice – sretni huligani

Ove HOMEMADE MITTEN LACING CARDS izvrsna su aktivnost za zimsku temu predškolskog uzrasta. Vezanje je zabavan način za malu djecu i predškolsku djecu kako bi naučili vještine ranog šivanja, starija djeca mogu koristiti ove kartice za vezanje kako bi vježbala osnovne šivaće šavove.

Moja djeca i djeca predškolskog uzrasta oduvijek su voljela vezanja, pa često izrađujem domaće čestitke za vezanje kako bi se slagala s bilo kojom temom ili godišnjim dobom. Ove kartice za vezanje rukavice savršene su za ovo doba godine. Mališani i djeca predškolske dobi mogu ih koristiti za razvijanje svojih finih motoričkih sposobnosti, a sjajan su alat za podučavanje starije djece kako napraviti specifične šavove za šivanje.

Karte za vezanje rukavice - dječji osnovni šavovi za šivanje

Imam posadu starije djece koja dolaze na zanat na PD i subotom. U dobi su od 7-12 godina. Ta su djeca u posljednje vrijeme pokazala velik interes za učenje ručnog šivanja i redovito prolaze kroz moju kantu za tkanine, odabirući ostatke tkanine koje ću ručno šivati ​​iglom i koncem.

Do sada su njihovi projekti bili vrlo osnovni. Vole samo osigurati dva komada tkanine zajedno kako bi napravili male vrećice i što već, ali to rade samo htjeli-ne htjeli. Nisu naučili raditi posebne vrste šavova.

Neki dan sam pomislio da bih ih trebao naučiti nekim osnovnim šavovima za šivanje i mislio sam da bi to bio izvrstan način korištenja pređe i karata za vezanje.

Budući da smo ovdje na vrhuncu zime, pripremio sam ove kartice za vezanje rukavice za djecu i dao im ih ukrasiti prije nego što smo se pozabavili šivanjem s njima.

Djeca školskog uzrasta koja uče šivati ​​osnovne šavove

Toliko su dobro funkcionirali kao nastavno sredstvo!

Budući da su tako čvrste, djeci je bilo lako rukovati karticama, a rupe su im bile pripremljene, tako da ih je bilo lako uputiti kamo da ubace svoje igle dok su šivali.

Također im je bilo jako lako izvući pređu i ponovno napraviti šavove ako su pogriješili. Puno lakše nego da su učili s tkaninom.

Šavovi na kojima su radili bili su: šav u pozadini, trkaći ubod, prekomjerni ubod i pokrivač.

Obožavali su ovu aktivnost i mogli su zaista shvatiti mehaniku izrade ovih osnovnih šavova. Sada će moći primijeniti ono što su naučili sljedeći put kad izvadimo ostatke tkanine.

Karte za vezanje rukavice za malu djecu, predškolsku djecu i podučavanje starije djece kako šivati

Da biste vidjeli kako smo izradili svoje kartice za vezanje i kako su ih djeca koristila, navratite na CBC roditelje!

za BESPLATNE obrte,

aktivnosti i recepti!


About admin

Check Also

Studenoga Senzorna kanta za malu djecu i predškolsku djecu

Posljednje ažuriranje: 12. studenog 2019 Ovaj Studenog Senzorna kanta pružit će mnoštvo zabave, učenja i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *