Oslikana kamena uskršnja jaja zanat

Obojena kamena uskršnja jaja zabavna su i jednostavna za izradu. To je izvrstan uskršnji zanat za djecu svih dobnih skupina, a uživat će i odrasli. Uz malo boje i nekoliko točkica i škrtica, možete pretvoriti običnu stijenu u “uskršnje jaje” koje gotovo može proći za pravu stvar.

Tako sam uzbuđena što ću vam pokazati naš prvi uskršnji zanat u sezoni. Volim pronalaziti jedinstvene načine ukrašavanja uskršnjih jaja i već neko vrijeme planiram ova uskrsna jaja od obojenog kamena. Ovdje u mojoj vrtiću uvijek imamo kolekciju glatkog kamenja za plažu za izradu, a prije nekoliko mjeseci palo mi je na pamet da bismo neke od ovalnih slikali da izgledaju točno poput uskršnjih jaja.

Neke naše stijene nisu savršeno u obliku jaja, ali to je u redu. S bojom u pastelnoj boji i šarenim dizajnom koje smo na njima slikali, i dalje jako nalikuju pravim uskršnjim jajima.

Slikano kamenje za uskrsna jaja za djecu

Lijepa stvar ovog projekta je što je izvrstan za sve uzraste. Mališani i djeca predškolske dobi zabavljat će se samo slikajući svoje stijene, a pre tinejdžera, tinejdžera i tinejdžera uživat će u dizajniranju i slikanju zamršenih uzoraka na njima.

Odrasli koji uživaju u slikanju svidjet će se i ovom projektu. Zabavljao sam se stvarajući hrpu svojih vlastitih.

Načini njihove upotrebe:

Vaša oslikana kamena uskrsna jaja izgledala bi slatko ušuškana u gnijezdo uskršnje trave ili u uskrsnu košaru. Bili bi prilično prikazani na prozorskoj dasci ili razbacani oko vašeg uskršnjeg stola za večeru. Velika stijena mogla bi se koristiti kao uteg za papir, a djeca manju mogu razmijeniti s prijateljima. (Ima još kreativni načini prikazivanja uskršnjih jaja ovdje).

Možete čak i koristiti svoja oslikana kamena uskršnja jaja za pretvaranje lova na uskršnja jaja sa svojom djecom. Djeca vole dobru aktivnost pretraživanja i pronalaženja, i bonus: ovaj lov na uskršnja jaja bio bi bez šećera!

Kako napraviti oslikana uskrsna jaja od kamena

Radi vaše udobnosti, ovaj post sadrži povezane veze. Kao Amazonov suradnik zarađujem kvalificiranim kupnjama.

Pribor:

  • fini vrh četke ili šiljasti drveni ražanj za fine detalje

Kamenje za plažu, boja i paleta

Grundirati ili ne grundirati?

Bilješka: Gesso (temeljni premaz) nije potreban, ali možete premazati njegov sloj kamenjem prije nego što ih obojate. Prvo smo pripremili neke od naših, ali ne sve. Za stijene premazane Gessoom bio je potreban samo 1 ili 2 sloja boje. Neke boje (poput žute) zahtijevale su treći sloj kada se Gesso nije koristio.

Slikanje svojih stijena:

Dobro očistite i isperite kamenje kako biste uklonili ostatke i ostatke. To će osigurati da vaša boja dobro prianja.

Ostavite da se vaše kamenje potpuno osuši prije nego što ih slikate. Brzo će se osušiti na toplom, sunčanom mjestu, ali stvari možete ubrzati pomoću sušila za kosu ako radije ne čekate.

Djeca koja slikaju kamenje u uskršnjim bojama

Dajte kamenju nekoliko slojeva akrilne boje, ostavljajući da se kamenje osuši između slojeva. (I ovdje vam dobro dođe fen.)

Kamenje obojeno da izgleda poput uskršnjih jaja

Kada je osnovna boja suha i pokrivenost dobra, možete naprijed ukrasiti svoje kamenje.

Točkice, crte, škripci, crtice, pruge i cik-cakovi dobro djeluju kako bi stvorili izgled uskrsnog jaja.

Jednostavan način za izradu točaka:

Najlakši način da napravite savršeno okrugle točkice dok slikate jest umočiti kraj četke u lokvu boje i pritisnuti je na stijenu. Možete napraviti točkice u različitim veličinama ovisno o tome koliko je boja gusta i veličini kraja vaše četke.

Četka za košuljicu zgodna je za izradu finih linija i detalja, ali kao što ovdje možete vidjeti, šiljasti ražanj ili zanatski štap također dobro funkcioniraju. Da budem iskrena, Sophie je pucala štapićem za miješanje Starbucksa do šiljastog kraja s kojim je vidite kako dizajnira ovdje.

Klinci slikaju stijenu da izgledaju poput uskršnjeg jaja

Kad su vaša jaja ukrašena, pustite ih da se potpuno osuše, a zatim im dajte sloj zanatskog laka kako bi boje iskočile i zaštitile boju.

Slikano kameno uskrsno jaje

Volio bih čuti kako u svojoj kući prikazujete i koristite svoja oslikana uskršnja jaja od kamena. Ostavite komentar ispod da biste me obavijestili, ili još bolje, podijelite fotografiju na našoj Facebook stranici!

Više obrta za uskrsna jaja za djecu

Doodle jaja – lagana uskrsna umjetnost za djecu

Marbleizirana jaja s uljem, bojom hrane i octom

Vezati obojena jaja šarpijama i trljajući alkohol

Tri do pet zaigranih e-knjiga predškolskog uzrasta


za BESPLATNE obrte,

aktivnosti i recepti!


About admin

Check Also

Slastičarnice od pršuta i šparoga

Pahuljice od pršuta i šparoga – NAJBOLJI recept za šparoge IKADA! Super jednostavno za napraviti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *