Slagalice domaće izrade – umjetnost za djecu

Pokupite nekoliko praznih zagonetki i pustite djecu da dizajniraju i ukrašavaju vlastite personalizirane slagalice. U ovom ćemo vam postu reći gdje ih možete nabaviti i kako smo napravili svoje.

Moja djeca iz vrtića vole raditi zagonetke bilo koje vrste, pa često radimo domaće zagonetke. To je win-win – izrada slagalice sama po sebi je umjetnička aktivnost ili zanat, a na kraju dobivaju slagalicu s kojom se mogu igrati.

Pa, neki dan, djeca su napravila svoje najzgodnije zagonetke do sada. Oni su napravili Uradi sam slagalice!

Dizajnirali su i ukrašavali prazne međusobno povezane slagalice. Bilo ih je zabavno napraviti, a ispale su sjajno! Dijelovi se stvarno spajaju, a bonus … stražnji dio zagonetki možete ukrasiti drugim dizajnom dobivate dvije zagonetke u jednoj!

Prazne slagalice koje djeca mogu napraviti

Nisam ni znao da su prazne zagonetke stvar dok ih prije neki dan nisam naišao u umjetničkoj trgovini. Bio sam poput “Whaaat ??? Huligani bi ovo voljeli! ” Bilo je samo par dolara, pa sam zgrabio hrpu.

Huligani vole raditi zagonetke. Imaju ih iz vremena kada su bili mali, kada sam im pravila domaće imenice i oblikovala im puzzle.

Kako su starile, napredovale su do složenijih ubodnih pila i znale su provoditi sate ležeći na podu slažući ih, tako da sam znao da će biti uzbuđeni što će sami napraviti međusobno povezane ubodne pile.

3 međusobno povezane slagalice koje su izradila djeca

Gdje kupiti prazne zagonetke

Ove sam prazne zagonetke kupio u Curry Art Supplies, ali vjerojatno ih možete dobiti kod Michaela i možete ih dobiti ovdje ovdje na Amazonu. (To je moja pridružena poveznica).

Izabrane veličine

Dolaze u raznim veličinama. Mogao sam dobiti samo zagonetke od 12 dijelova, ali vjerovali ili ne, ova vas veličina pristojno izaziva kad ih sastavljate. Za malu djecu i predškolsku djecu ne biste željeli ići veće od 12 komada.

Dolaze u veličinama od 28 i 36 komada, što bi bilo izvrsno za stariju djecu ili kreativne odrasle osobe.

Bilješka: Za veću zagonetku biste htjeli fotografirajte slagalicu prije nego što je rastavite prvi put, kako biste točno znali kako to sastaviti.

Olovka, boja, kistovi i prazne slagalice

Da bismo izradili svoje DIY slagalice, koristili smo:

  • prazne slagalice
  • olovka / gumica
  • akrilna zanatska boja, flomasteri ili bojice za olovke
  • Kistovi za boju
  • craft lak (satenski završetak)

Kako smo napravili svoje zagonetke

Kako bi napravili svoje zagonetke, svako je dijete nacrtalo svoj dizajn na svojoj slagalici. Neki su crtali svoja imena, a drugi slike. (Ne zaboravite preokrenuti svoju slagalicu i nacrtati dizajn na stražnjoj strani ako želite napraviti dvije zagonetke.)

Jedan huligan nije nacrtao dizajn. Umjesto toga, prešla je ravno na sliku i naslikala svoje dijelove u duginom redoslijedu.

Djeca su svoje dizajne slikala akrilnom bojom. Možete koristiti i bojice za olovke, akvarele ili flomastere.

Domaća slagalica s imenima u komadima

Kad se boja osušila, rastavljali su svoje zagonetke, a mi smo ih lakirali kako bismo zaštitili obojeni završetak i dali im malo sjaja.

Bilješka: trebate rastaviti slagalicu prije nego što je lakirate. Ako to ne učinite, lak će zabrtviti vaše dijelove slagalice.

Pričekajte dok se lak potpuno ne osuši i zatim sastavite svoju slagalicu!

Zabavna obiteljska aktivnost ili poklon

Ne bi li bilo zabavno obiteljski napraviti veću zagonetku? Svaki bi član obitelji mogao oblikovati drugačiji dio slagalice. Bila bi to velika uspomena, zar ne. To bi također bio super poklon za vašu djecu zajedno za prijatelja ili baku i djeda.

Još domaćih slagalica

Kartonska slagalica

Slagalica za žitarice

Domaća slagalica za malu djecu i predškolsku djecu

Nabavite 3-5 razigranih e-knjiga za predškolsku djecu!

25 + predškolskih aktivnosti 25 blogera, 10 ispisa, 50 veza do aktivnosti koje nisu predstavljene u knjizi.

Kliknite ovdje da biste danas preuzeli svoj primjerak

3-5 Razigrana predškolska 3-knjiga

Slijedite Huligane dalje Facebook!

za BESPLATNE obrte,

aktivnosti i recepti!


About admin

Check Also

Studenoga Senzorna kanta za malu djecu i predškolsku djecu

Posljednje ažuriranje: 12. studenog 2019 Ovaj Studenog Senzorna kanta pružit će mnoštvo zabave, učenja i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *