Studenoga Senzorna kanta za malu djecu i predškolsku djecu

Ovaj Studenog Senzorna kanta pružit će mnoštvo zabave, učenja i razvoja vještina, a prekrasna je aktivnost u studenom za malu djecu i predškolsku djecu kod kuće, vrtića ili predškolske ustanove.

Kako napraviti senzornu kantu za studeni

Može biti izazov smisliti novembarske aktivnosti za predškolsku ustanovu i vrtiće, jer je studeni neka vrsta mjeseca između. Izrađujemo nekoliko zanata za Dan sjećanja, ali Dan zahvalnosti prošao je ovdje u Kanadi, a imamo još nekoliko tjedana prije nego što možemo početi izrađivati ​​za Božić.

Nikada ne možete pogriješiti sa senzornom kantom između praznika.

Volim postavljati pozivnu senzornu kantu za pad za svoju malu djecu i predškolsku djecu u studenom.

Studenog Senzorna kanta za predškolce

Ranije ovog mjeseca napravio sam ovu senzorsku kantu za studeni i napunio je mješavinom prirodnih i umjetnih materijala i predmeta koje su huligani mogli istražiti.

Odabrao sam brojne predmete koji su ili povezani s padom ili predstavljaju boje jeseni, a za osnovni materijal naše senzorne kante upotrijebio sam suhu, nekuhanu rižu i tjesteninu. Ako želite bojiti rižu, evo naše jednostavne metode bez nereda. I ovako bojimo tjesteninu.

Dodala sam neke zanimljive instrumente koje su djeca mogla koristiti, te nekoliko kartonskih smotuljaka koje sam prekrila uzorcima jesenskih tapeta.

Djeca koja se igraju u senzornoj kanti za pad

Djeca apsolutno vole našu senzorsku kantu za studeni.

Proveli su sate prebirući, crpeći i točeći rižu i tjesteninu, i imali su prekrasno vrijeme pregledavajući i igrajući se sa svim predmetima u kanti.

Dopustite mi da vam pokažem točno što je ušlo u našu kantu za studeni.

Mališani i predškolci istražuju senzornu kantu za studeni

Za početak će vam trebati:

  • nova, čista kanta za mačiće
  • klešta / pincete
  • kašike i / ili male žlice
  • ladica za kockice leda, staklenke, lim za muffine itd.

Što staviti u senzornu kantu za studeni:

Većina predmeta u našoj senzornoj kanti za studeni prikupljena je oko kuće i dvorišta. Nekoliko posebnih predmeta poput lišća i dragog kamenja kupljeno je u trgovini dolarima. Ostali predmeti pronađeni su u prodavaonicama dvorišta i štednim proizvodima. Nevjerojatno je što možete pronaći kad držite oči otvorene!

Naravno, ako nemate sve stavke koje sam nabrojao, sigurno ih možete zamijeniti stavkama koje imate pri ruci.

Razmislite o bogatim, živahnim bojama, zanimljivim teksturama koje se osjećaju i zvuče prekrasno. Prekrasni su i mirisni predmeti. U idealnom slučaju želite da predmeti u vašoj senzornoj posudi omogućuju što je moguće više od 5 osjetila vašeg djeteta.

Nekoliko dodatnih prijedloga za vašu senzornu kantu za studeni: zrna kave, štapići cimeta, suha leća, sjemenke suncokreta, suhi talog kave, usitnjeni smeđi papir, zrna kokica.

studenog senzorna kanta ispunjena jesenskim dobrotama

Klješta i ladice za kockice leda daju djeci priliku da razviju hvataljku koja im pomaže pripremiti se za držanje i pisanje olovkom jednog dana.

Vole podizati stvari i premještati ih iz kante u ladicu s ledom. To je sjajna aktivnost koja pomaže u razvoju fine motorike.

predškolac stavlja kleštama predmete u posudu za kockice leda

Omogućuje im i eksperimentiranje s razvrstavanjem predmeta. Mogu se prenijeti poput predmeta ili predmeta slične veličine i boje u posude za kockice leda.

Ono što volim kod ovakve senzorne kante jest to što omogućava djeci da kroz igru ​​razvijaju svoje vještine i razvijaju finu motoriku bez da se osjeća kao „posao“.

Ako se pitate o ovom zanimljivom paru kliješta na fotografiji ispod, riječ je o mjerici za polpete. Pokupio sam ih nekoliko u rabljenoj trgovini prije par godina.

Kliješta za malu djecu i umjetni cvijet sunca

Za kartonske smotuljke jednostavno sam izrezao nekoliko svitaka papirnatih ručnika na kraću duljinu i obložio ih uzorcima tapeta.

Djeca su voljela točiti i ispuštati predmete kroz cijevi.

mališan koji prenosi plastičnu buču u cijev

Kao što vidite, neki od mojih mališana ulaze pravo u senzorne kante. Doslovno.

Mališan se igra u jesenskoj senzornoj kanti

Jedno malo dijete uroni gornji dio tijela u kantu, uživajući u zvuku i osjećaju hrskave tjestenine. Još jedno mališane kuša rižu i tjesteninu.

Pssst! Uče, a ni sami to ne znaju!

Predškolci koji ispituju senzornu kantu za studeni

Dakle, sada znate kako je lako sakupiti senzorsku kantu za studeni s predmetima iz svog doma i vrta te iz trgovine dolarima ili robe štednje.

Svidjet će se vašim dječicama, a vi ćete biti zaprepašteni koliko zabave i učenja može pružiti ova jednostavna senzorna kanta!

Razni jesenski predmeti koje predškolci mogu istražiti

Nadam se da vas je naša senzorska kanta za studeni nadahnula da napravite vlastiti!

Više aktivnosti za malu djecu i predškolsku djecu u studenom:

za BESPLATNE obrte,

aktivnosti i recepti!


About admin

Check Also

Dicas simples para decorar sua casa com acessórios ~ Matchness.com

Sua casa fala muito sobre sua personalidade. É um reflexo de seu gosto, status e …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir